De échte woontrends

Aan interieur inspiratie ontbreekt het je waarschijnlijk niet. Of je nu een magazine openslaat, een blog leest of de televisie aanzet. Overal zie je de mooiste woonkamers en interieurdesigns voorbij komen. Maar wat zijn nu eigenlijk dé interieurtrends van dit moment. Om het je een stukje gemakkelijker te maken hebben we de échte interieurtrends voor je op een rijtje gezet.

Trend | nr. 1
Rond & Ovaal
Een voordeel voor kleinbehuisden. Ronde en ovale vormen nemen minder ruimte in en geven je huis iets extra’s. Daarnaast brengen de zachte vormen meer contrast en geven een speels karakter in jouw interieur.

 

rond en ovaal isofa

 

Trend | nr. 2
Poeder- en huidskleuren
Poeder- en huidskleuren zullen steeds meer het woonmode beeld gaan bepalen. Deze kleuren combineren ook prachtig met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs. Naast de poeder- en huidskleuren zullen ook zalm tinten en terracotta kleuren veel gezien worden.

 

poeder en huidskleuren isofa

 

Trend | nr. 3
Urban jungle
Onze absolute favoriet! Wij willen weer de natuur naar binnen halen met als resultaat meer rust en groen als planten in huis. In het bijzonder zie je veel blauw -en groen tinten. De natuurtinten zijn een tegenhanger van de poeder- en huidskleuren maar combineren in veel gevallen prachtig bij elkaar. Ook pure en eerlijke materialen zoals hout, linnen en wol zijn helemaal hip!

 

urban jungle isofa

 

Trend | nr. 4
Breisels & Haakwerk
De gebreide poefs en kussens waren al niet aan te slepen, maar ook deze trend zet zich door. Ze brengen al snel een knus gevoel in huis en zijn heerlijk voor tijdens de koudere maanden van het jaar.

 

breisels en haakwerk isofa

 

Trend | nr. 5
Planten op hoge pootjes
Zet je plant op een zogenoemde plantenstandaard en je doet mee aan de ultieme botanische woontrend. Botanisch wonen, of ook wel het buitengevoel naar binnen halen!

 

planten op hoge pootjes isofa

 

Trend | nr. 6
Kleur van het jaar
Pantone heeft voor het eerst niet één maar twee tinten uitgeroepen tot de kleuren van het jaar. De één is een roze tint met de naam Rose Quartz; de ander een zachtblauwe kleur genaamd Serenity. Twee prachtige, zachte kleuren die onze behoefte aan rust en veiligheid vervullen. 

 

kleur van het jaar isofa

 

Mocht je deze trends toe willen passen in je eigen interieur dan zit je voorlopig helemaal goed. Deze woontrends zullen nog lang niet uit het interieurbeeld verdwijnen. We hopen dat je interessante woon ideeën hebt opgedaan, want er is toch niets leukers dan lekker bezig te zijn met je interieur?!